Štrbskú olympiádu si cez víkend užilo viac ako 900 detí

02.09.2013 Poprad

Štrbské Pleso 2. septembra (TASR) – Záver letných prázdnin sa v Tatrách niesol v športovom duchu, deti si totiž mohli počas uplynulého víkendu (31.8 a 1.9.) na Štrbskom Plese užiť 3. ročník podujatia Svište na Plese. "Detská olympiáda prilákala pod tatranské štíty viac ako 6000 návštevníkov a do súťaží sa zapojilo vyše 900 detí. Malé svište si vyšportovali skipasy na zimnú sezónu a strávili s rodičmi a rovesníkmi skvelý čas na horách," zhodnotila výkonná riaditeľka Oblastnej organizácie cestovného ruchu Región Vysoké Tatry Lenka Maťašovská.
Vďaka štrbskej olympiáde sa Tatry podľa nej na chvíľu zmenili na Zakopané. Nie preto, žeby sa v osade hovorilo po poľsky, ale preto, že doslova praskalo vo švíkoch. Presne tak, ako sú na to turisti zvyknutí u našich severných susedov.
"V zdravom tele, zdravý duch a na Štrbskom Plese ešte aj bonus, krištáľovo čistý vzduch. Nejako takto to bolo u nás počas podujatia Svište na Plese. Deti si u nás v olympijskom duchu zašportovali a tiež sme im otestovali svištie zmysly ako napr. sviští zrak, čuch, ale aj sluch. Malí bežci si vyšportovali tiež skipasy na zimu, takže sa teším, že sa s nimi už o pár mesiacov uvidíme na nových zjazdovkách, či v novom detskom areáli," uviedol starosta obce Štrba Michal Sýkora.
Prázdniny už síce skončili, avšak Tatranci ešte nebilancujú. Jesenné obdobie býva podľa Maťašovskej skvelým obdobím na turistiku s najkrajšími výhľadmi v roku.
 

Vyberte región

mark